08 března, 2017

Čítač 1 Hz až 50 MHz




Tak mi dnes došel čítač  , osazeno do cca 2 hodin, připojeno na zdroj 9 V a nic, pak jsem zkusil dát napájení na přímo tam ,kde se měří vnější kmitočet a ejhle funguje.  To že to nešlo přes zásuvku vnějšího zdroje způsobilo to že obě země u konektoru 9 V nebyly propojeny.Po propojení zemí u konešktoru 9 V už vše fungovalo z vnějšího zdroje. Trochu mně zarazilo, že se na displey zobrazují nějaká slova nápovědy, kterým zatím nerozumím. Ale krystaly to měří docela přesně a to jsem nedělal kalibraci.
Zobrazuje se toto :
ProG ......ProC
Quit ......9uit
Add............Přičíst
Sub ...........Odečíst
ZEro ........ Nula
Table ........tAbLE Tabulka kmitočtů v EEPROMy ...455.00 KHz ...tečka bliká ....... 3,990 MHz 4,1943 MHz 4,4336 MHz a 10,700 MHz
PSAve ........ PSALE / NOPSL zap a vyp šetřiče baterie, při zapnutí se displey při nečinnost a neměnnosti kmitočtu vypíná , viz popis ve wordu.

Pro vstup do režimu programování stiskněte a podržte programovací tlačítko, dokud PIC zobrazí "Prog" na LED displeji. Poté tlačítko uvolněte. Nyní jste v prvním menu programovacího režimu. Chcete-li vybrat další nabídku, stiskněte tlačítko na krátkou dobu (méně než jednu sekundu). Pro provedení zvolené funkce, stiskněte tlačítko po delší dobu (více než vteřinu). Tyto funkce menu jsou následující:
• "Quit": Přerušení programovacího režimu, aniž by se cokoliv změnilo.
• "Add": Uloží dříve naměřené frekvence trvale do paměti, takže je budete moci přičitat k naměřené hodnotě.
• "Sub": Uloží dříve naměřené frekvence trvale, takže se budou odečítat od naměřené hodnoty v budoucnosti.
• "Zero": Nastavení frekvenčního posunutí na nulu, takže se na displeji zobrazí měřená frekvencce bez nároku na odečítání či přičítání. Dříve uložené naprogramované frekvence budou vymazány a nebudou se přičítat, nebo odečítat
• "Table": Umožňuje vybrat předdefinovanou hodnotu posunutí z tabulky. Tabulka je uložena v PIC v paměti EEPROM, takže si můžete najít různé hodnoty v EEPROM. Frekvence jsou uvedeny v číselné podobě, stejně jako 455,0 (kHz), 4,1943 (MHz), 4,4336 (MHz), 10,700 (MHz). Po výběru položky (dlouhý stisk), budete přesměrováni zpět do hlavního menu vyberte "Add" nebo "Odečíst".
• "PSave" / "NoPSV": UMOŽŇUJE VYPÍNAT DISPLEY z důvodů úspory energie ( zapnout / vypnout.) V úsporném režimu, displej se vypne po 15 sekundách pokud nedojde k "významné změně kmitočtu " a znovu, jakmile ke změně kmitočtu o více než několik desítek Hertz ( v měřicím rozsahu 3..4 MHz)
Přílohy
tač 1 Hz až 50 MHz fandapro.docx
Čítač 1 Hz až 50 MHz

@fandapro
Skladacku frekvencneho citaca 1 az 50MHz (povodny projekt od DL4YHF) som kupil na ebay (cena akualne US $5.59). Nejake info najdes aj v navode, ktory mi poslal predajca (stiahnes ho z prilohy tohoto prispevku).

SKU184055 Manual.pdf


Žádné komentáře:

Okomentovat